6 minuta i 5,336 sekundi

VIDEO | VW ID.R postavio novi rekord na Nürburgringu

VW I.D. R je 20,8 km dugi Nordschleif prošao za 6 minuta i 5,336 sekundi. Za upravljačem ove jurilice se nalazio Romain Dumas.
AutoMoto / Flash | 04. 06. 2019. u 08:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kad god se postavi novi rekord Nürburgringa ta vijest odjekne svijetom auto industrije pa je tako odjeknuo i novi rekord za električna vozila.

Naime, Volkswagen je s modelom I.D. R za 40 sekundi otpuhao Nio EP9 koji se naslovom najbržeg električnog modela na Nürburgringu hvalio još od 2017.

Točnije, VW I.D. R je 20,8 km dugi Nordschleif prošao za 6 minuta i 5,336 sekundi. Za upravljačem ove jurilice se nalazio Romain Dumas.

Ista kombinacija vozača i vozila je tijekom prošle godine postavila rekord na "Utrci k oblacima", odnosno na Pikes Peak International Hill Climb.

Dakako, vozilo je prošlo kroz određene izmjene, odnosno prilagođeno je Nürburgringu. Većina izmjena se odnosila na aero paket, no bilo je i manjih izmjena pogonskog sklopa, prenosi autonet.hr.

Na kraju dodajmo kako unatoč odličnom prolaznom vremenu, I.D. R nije najbrže vozilo na Nürburgringu. Ukupni rekord i dalje pripada Porscheu 919 Evo koji je ovu stazu obišao za 5 minuta i 19,55 sekundi.

Kopirati
Drag cursor here to close