Kamere i radari

Stižu novi promatrači: Nema više jurnjave kroz Mostar!

Montiranje najnovije opreme za nadzor prometa na mostarskim ulicama
AutoMoto / Flash | 14. 10. 2022. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građani Mostara su mogli primijetiti radove na pojedinim stupovima u gradu, odmah im je bilo jasno kako je u pitanju dugo najavljivano montiranje sustava nadzornih kamera s radarima.

Foto: Bljesak.info / Stižu novi promatrači: Nema više jurnjave kroz Mostar!

Cilj je "uljuditi" kulturu u prometu, koja je u Mostaru odavno na kušnji, a građane, koji su bili ogorčeni ponašanjem vozača u prometu, posebno će obradovati postavljanje radarskih kamera u Dubrovačkoj, Splitskoj, kod Mepasa, kao i kod 'Velike Pošte'.

Očekuje se i radarsko pokrivanje Avenije.

Podsjetimo, ranije smo pisali kako Grad Mostar za gotovo pola milijuna maraka planira postaviti sustav video nadzora.

Grad Mostar je objavio početkom rujna kako je potpisao ugovor za “isporuku, ugradnju, podešavanje i puštanje u rad opreme sigurnosti video nadzora Grada Mostara”.

U informaciji koja je objavljena na Portalu javnih nabava navedeno je kako je ugovor potpisan s tvrtkom Agencija Kamir d. o. o. Široki Brijeg. Kako je navedeno u Obavijesti o dodjeli ugovora, lokacije na kojima se planira postaviti sustav video nadzora je “na užem području grada”. Trajanje ugovora, objavljeno je, bit će 180 dana. Grad Mostar i ranije je surađivao s izabranom širokobriješkom tvrtkom. Tada je u studenom 2016. godine preko 50 tisuća maraka plaćeno za “nastavak izgradnje sigurnosnog sustava, radar i kamere”. 

Kopirati
Drag cursor here to close