Car Design Review 8

Renault 5 Prototype osvojio nagradu za Konceptni automobil godine

Dizajneri su pohvalili brilijantnost reinterpretacije ovog legendarnog automobila
AutoMoto / Flash | 11. 10. 2021. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svrha Renaulta 5 Prototype jeste da pokaže Renaultovu predanost težnji da električne automobile učine dostupnim što širem krugu europskih kupaca. Renaultovi dizajneri su željeli da dizajniraju novi popularni, esencijalni automobil, poput njegovog elegantnog pretka koji je svojevremeno osvajao srca velikog broja kupaca.

Renault 5 Prototype je šarmantan i kompaktan gradski automobil koji jednu od Renaultovih svevremenih zvjezda vodi ka budućnosti, s daškom 100% električne suvremenosti. 

Renault 5 Prototype je proglašen za Konceptni automobil godine od strane prestižnog časopisa Car Design News, nakon što je imao priliku da odmjeri snage s konceptima koje su proizvođači automobila predstavili u razdoblju od ožzjka 2020. do ožujka 2021. godine.

Car Design Review 8 pruža pregled godine u pogledu dizajna i analizira trendove i inovacije. Žiri čine automobilski stručnjaci i direktori dizajna vodećih proizvođača automobila.

"Ova nagrada za Konceptni automobil godine časopisa Car Design News, koju je automobilu R5 Prototype dodjelio žiri sastavljen od direktora dizajna vodećih automobilskih proizvođača, ima posebno značenje za Renaultov dizajnerski tim! Jako smo ponosni na nju. Ponosni smo i na iskazan interes tiska i javnosti za Renault 5 Prototype jer će eksterijer biti više od 90 % vjeran onom koji je bio kod serijskog automobila!", kazao je Gilles Vidal, direktor dizajna marke renault.

Serijski proizvedeno vozilo izvedeno iz prototipa Renault 5 će biti predstavljeno do 2024. godine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close