Svaka ćas, inženjeri!

Kakav je ovo kružni tok, svega vam?

''Novonastali'' kružni tok između naselja Rudnik i Bakijina Luka odraz je domaće ''struke i nauke''
AutoMoto / Flash | 18. 06. 2020. u 12:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rekonstrukcija je skoro pa završena, ali nova ulica koja povezuje Rudnik i Bakijinu Luku s Novim mostom u Mostaru već pokazuje neke nevjerojatne značajke. Najnovija je ukazanje kružnog toka koji tu ulicu spaja na cestu koja od Rudnika vodi prema Raštanima, tamo gdje se odvaja asfalt prema Bakijinoj Luci. Starijima poznatije kao mjesto gdje je cesta sjekla štreku (za manje upućene – prugu).

Gabariti kružnog toka, njegova visina prije svega, teško da odgovaraju ikakvim standardima prometa, da ne govorimo kako ga je lako „presijeći“, odnosno prijeći preko njega kao da ga nema, a kada jednom vozaču to padne na pamet (već jeste, da ne bude zabune), onda imamo kaos i mogućnost pogibeljne situacije.

Foto: Fena / 

Da ne spominjemo kako još uvijek nema ni vertikalne niti horizontalne signalizacije i kako je kompletna cesta urađena „usko“, a onda su se „stručnjaci“ dosjetili da treba ostaviti na kružnom mjesta za kamione, pa je, pokušat ćemo pogoditi, zbog toga kružni ovako jadan i nikakav!

Pa, barem da su postavili na sredini kakav spomenik ili neki stub, čisto da stane na put željama nadobudnih vozača da skrate sebi put oko kružnog.

Do prve prometne nesreće na tom mjestu, uzrokovane tradicionalnom bahatošću i realnim nedostacima izvedenih radova i idejnih projekata, ostavljamo vas da promišljate – jeste li vi mogli projektirati bolje od ovog?

Kopirati
Drag cursor here to close