Izazov

Vozače F1 čekaju uvjeti kakve još nisu iskusili

Utrka će biti noćna, a temperature bi po najavama trebale biti ispod 10 stupnjeva. To bi moglo stvoriti problem timovima i Pirellijevim gumama koje koriste jer su izuzetno osjetljive na uvjete staze.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 05. 10. 2023. u 18:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Formula 1 će imati svoj debi na stazi Las Vegas Strip Circuit 22. listopada, a pred timovima će biti veliki izazov. U pitanju su vremenski uvjeti.

Utrka će biti noćna, a temperature bi po najavama trebale biti ispod 10 stupnjeva. To bi moglo stvoriti problem timovima i Pirellijevim gumama koje koriste jer su izuzetno osjetljive na uvjete staze, pišu Sportske novosti

Budući da se očekuje da će temperature biti znatno niže od prosjeka viđenih tijekom godine, Mercedesov inženjer za simulacije i performanse Oliver Albert objasnio je kako će tim sa sjedištem u Brackleyju nastojati riješiti problem.

"To će predstavljati jedinstvene izazove za gume, ne samo njihovo zagrijavanje, već ima i puno nepoznanica u pogledu toga kako će odgovoriti i kako će se ponašati na duge staze. Dakle, čim stignemo u Vegas za FP1, bit će nekoliko stvari koje ćemo razmotriti. Od kojih je prvi očito gdje pada temperatura i kako možemo postaviti ne samo gume općenito, već i svaku osovinu optimalno kako bismo stvorili dobru ravnotežu za automobil. Druga točka je promatranje dugoročnih performansi guma. Vidjeti kako jedinstvene temperature u Vegasu utječu na gume i samo pokušavamo steći osjećaj koje gume imaju najbolje rezultate i koje ćemo gledati tijekom utrke", kazao je Albert. 

Mercedesu ni ove godine ne ide, pa će biti zanimljivo vidjeti mogu li im (pre)hladni uvjeti pomoći na stazi.

No prije toga vozače i timove Formule 1 već ovaj vikend čeka utrka u Kataru... Kvalifikacije su na rasporedu sutra u 19 sati, sprint u subotu u 19.30, a utrka u nedjelju u 19.00.

Kopirati
Drag cursor here to close