Radno

Volkswagen pokrenuo proizvodnju “električnog Passata” modela ID.7

Limuzina predstavljena početkom godine prvim će kupcima biti uručena ove jeseni. Proizvodnja u tvornici u Emdenu pokrenuta je ovoga tjedna, uz simboličnu proslavu uz prvi sklopljeni primjerak.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 23. 08. 2023. u 14:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova limuzina iz Volkswagenove radionice, ID.7, najveći je njihov osobni električni automobil do sada, i ukupno šesti u ponudi.

Imenom se nastavlja na modele ID.3, ID.4, ID.5 i ID.6 (dostupan samo u Kini), a osim spomenutih “brojčanih” oznaka u prodaji je trenutačno i minibus ID.Buzz.

Veliki ID.7 ima pred sobom i velik zadatak – postati dostojnim nasljednikom legendarnog Passata, i uskočiti na njegovo mjesto u asortimanu ove marke, jednom kada ona u potpunosti prijeđe na električne pogone.

Prema informacijama koje je Volkswagen objavio na društvenim mrežama, ovoga je tjedna službeno započela proizvodnja modela ID.7, predstavljenoga prvi puta na CES-u u Las Vegasu početkom godine, javlja Bug.

Sklapanje se odvija u tvornici Emden, a u salone diljem Europe nova će električna limuzina stići tijekom jeseni.

Osnovni ID.7 objedinjuje dug doseg, bateriju kapaciteta 77 kWh, brzo punjenje (DC 170kW), prostranu unutrašnjost i intuitivno sučelje, poručili su iz VW-a prigodom simboličnog pokretanja proizvodne linije.

U ponudi će nešto kasnije biti i ID.7 Pro S, s baterijom kapaciteta 86 kWh i procijenjenih 700 km dosega.

U tvornicu u Emdenu uloženo je više od milijarde eura, a tamo trenutačno radi oko 8 tisuća zaposlenika, koji sklapaju, među ostalim, i ID.7, koji će biti namijenjen tržištima Europe i SAD-a.

Kopirati
Drag cursor here to close