Verstappen završio treći, starta kao drugi

Sainzu pole u Teksasu

U zadnjim krugovima, prvo je Leclerc poboljšao svoje vrijeme, a zatim ga je za samo 65 tisućinki skinuo Sainz. Max Verstappen je napravio dva kruga zagrijavanja, na kraju je ostao reći s nešto manje od desetinke zaostatka.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 23. 10. 2022. u 02:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na stazi COTA u Teksasu vožene su kvalifikacije za VN SAD-a. Naravno u situaciji kada imamo novog - starog prvaka, neka velika uzbuđenja na stazi je jako teško očekivati. Na prva dva slobodna treninga, najbrža vremena imao je svaki od Ferrarijevih vozača (Sainz pa Leclerc), na kraju je Carlos Sainz Junior imao najbolje vrijeme kvalifikacija.

Do trećeg pole positiona u karijeri, Sainz je došao s 1:34.356. U zadnjim krugovima, prvo je Leclerc poboljšao svoje vrijeme, a zatim ga je za samo 65 tisućinki skinuo Sainz. Max Verstappen je napravio dva kruga zagrijavanja, na kraju je ostao reći s nešto manje od desetinke zaostatka.

Kako Leclerc ima kaznu od 10 mjesta na startu, Nizozemac ide u prvi startni red. Perez je završio kao četvrti, nakon Meksikanca koji naravno ima puno navijača u Teksasu, peti je Hamilton, šesti Russell. Među deset su Stroll, Norris, Alonso i Bottas.

Uz Leclerca, kažnjeni su Perez, Alonso i Zhou pomjeranjem za pet mjesta, što itekako dobro doći Bottasu koji se spušta na sedmo mjesto, Albon je deveti, Vettel deseti.

Prvi krug kvalifikacija nisu prošli Magnussen, Ricciardo, Ocon, Schumacher, Latifi. Njima su se pridružili Albon, Vettel, Gasly, Zhou i Tsunoda.

Kopirati
Drag cursor here to close