Španjolac najbolji u kišnim uvjetima

Sainzu kvalifikacije za VN Velike Britanije

Najbolje vrijeme zatim su redom postavili Sainz, Leclerc i Verstappen, no jedini koji je uspio poboljšati vrijeme na samom kraju bio je Sainz koji je time osvojio svoj prvi pole position u karijeri u 151. nastupu.
Sport / Ostali sportovi | 02. 07. 2022. u 19:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vozač Ferrarija, Carlos Sainz uspio je ostvariti najbolje vrijeme u kvalifikacijama za VN Velike Britanije u Silverstoneu. U kišnim uvijetima, Španjolac je stigao do svog prvog pole positiona u karijeri 0.072 sekunde ispred Maxa Verstappena. Nizozemac je loše počeo
Q3. Prvo se izvrtio u Stoweu, a zatim je u idućem brzom krugu otišao van staze u Valeu. Ipak, u trećem pokušaju skinuo je Leclercovo vrijeme za 1.8 sekundi.

Naravno na mokroj stazi svaka i najmanja pogreška se skupo plaćala, a čini se te dvije vozača Red Bulla su bile previše. "Prvak" kvalifikacija ove sezone, Charles Leclerc se u jednom trenutku vratio na drugo mjesto, samo da bi ga par trenutaka kasnije srušio Hamilton s 27 tisućinki zaostatka za Verstappenom.

Najbolje vrijeme zatim su redom postavili Sainz, Leclerc i Verstappen, no jedini koji je uspio poboljšati vrijeme na samom kraju bio je Sainz koji je time osvojio svoj prvi pole position u karijeri u 151. nastupu.

Max Verstappen bio je najbrži u većem dijelu kvalifikacija, ali sutra će u bolidu Red Bull startati s drugog mjesta. U drugom startnom redu bit će drugi bolidi Ferrarija i Red Bulla s Charlesom Leclercom i Sergijom Perezom u njima, a u trećem Lewis Hamilton s Mercedesom i Lando Norris s McLarenom. Fernando Alonso je sedmi, George Russell osmi, dok je Kinez Zhou Guanyu u Alfi Romeo deveti. Ugodno iznenađenje ovih kvalifikacija bio je Nicholas Latifi, koji se s Williamsom uspio probiti u završnu rundu i osvojiti deseto mjesto.

Odlučujuća je za prolazak u Q2 ipak bila završnica prve runde jer je staza bila sve brža. U toj jurnjavi najlošije su se snašli vozači Aston Martina i Haasa. Magnussen, Vettel, Schumacher, Stroll bio je poredak zadnje četvorice kojima se pridružio Williamsov Albon. Gasly, Bottas, Tsunoda, Ricciardo, Ocon nisu izborili Q3, jer nisu uspjeli ostvariti potrebna vremena, točnije nisu bili ni blizu.

Kopirati
Drag cursor here to close