Na oduševljenje fanova

Lewis Hamilton produžio ugovor s Mercedesom

Hamilton je početkom 2021- potpisao dvogodišnji ugovor s Mercedesom i želja za osmim naslovom i dalje je velika. To je, primjerice, smatrao i bivši britanski vozač Derek Warwick.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 08. 02. 2022. u 09:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lewis Hamilton (37) nastavlja dalje. U Formuli 1. Iz njegovog Mercedesa potvrdili su da će njihova prva zvijezda voziti i sljedeće sezone.

''Dobrodošao nazad'', napisali su.

Britanac je u nestvarnoj završnici prošle sezone u Abu Dhabiju izgubio naslov, Max Verstappen bio je taj koji se radovao, a mnogi su mislili da Hamilton neće moći prijeći preko toga i da će reći dosta.

Jedan krug dijelio ga je od osmog naslova svjetskog prvaka, od najboljeg u povijesti. Direktor utrke Michael Masi 'omogućio' je Verstappenu da promijeni gume nakon što se pet krugova prije kraja Nicholas Latifi zabio u zid i izazvao izlazak sigurnosnog automobila, zbog čega se Hamiltonova prednost pred Verstappenom potpuno istopila. Nizozemac je sve iskoristio i pretvorio u svoj debitantski naslov, pišu 24sata.hr.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

''Nikad neće prijeći preko posljednje utrke. Ne mogu garantirati da će nastaviti voziti u Formuli 1. On nikada neće prevladati bol koju je prouzrokovala ta utrka. Nadam se da će ostatak tima moći proći kroz to sve'', govorio je Wolff, prvi čovjek Mercedesa.

Hamilton je početkom 2021- potpisao dvogodišnji ugovor s Mercedesom i želja za osmim naslovom i dalje je velika. To je, primjerice, smatrao i bivši britanski vozač Derek Warwick.

''Nije napravio ništa pogrešno cijele godine i u neku ruku obojica su zaslužila uzeti naslov prvaka, ali znamo da ga je samo jedan mogao osvojiti. Znam da je povrijeđen i da će mu trebati neko vrijeme da prijeđe preko svega, ali mislim da su sva spominjanja mirovine i mali znaci samosažalijevanja'', rekao je.

Ipak je vjerojatno da će malo izgubiti momentum jer je dao jako puno u prošlu sezonu i drugo mjesto je za njega poraz. Ali on je veoma snažan i vratit će se jači nego ikad.

Kopirati
Drag cursor here to close