SF-23

Ferrari predstavio novi bolid

U svojoj tradicionalnoj crvenoj boji s crnim detaljima, verzija jednosjeda 2023 nazvana je SF-23.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 14. 02. 2023. u 13:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ferrari je u utorak u svom sjedištu Maranellu predstavio svoj novi bolid , s ambicijom da se podigne na razinu Red Bulla nakon sezone 2022. obilježene skupim pogreškama u strategiji utrke i problemima s pouzdanošću, piše Hina.

Scuderia, koja nije pobijedila od VN Austrije 10. srpnja, završila je druga u prvenstvu konstruktora iza Red Bulla, ekipe trenutnog dvostrukog svjetskog prvaka Maxa Verstappena.

Osim toga Ferrari je zadnju titulu svjetskog prvaka u kategoriji konstruktora osvojio 2008. godine, a u kategoriji vozača 2007. (Kimi Räikkönen).

"Nama je najvažnije staviti Ferrari ispred", kazao je u utorak u povijesnom sjedištu Maranella novi šef Ferrarija Francuz Frédéric Vasseur, koji je stigao iz Alfa Romea nakon odlaska Mattie Binotta u studenom.

U svojoj tradicionalnoj crvenoj boji s crnim detaljima, verzija jednosjeda 2023 nazvana je SF-23.

"Prošle godine, nije tajna, motor nije bio najbolja prednost [automobila]. Obavili smo dobar posao i spremni smo", uvjeravao je Vasseur.

"Cilj je pobijediti, jasno", istaknuo je Charles Leclerc, viceprvak svijeta i ove godine jedan od vozača uz Španjolca Carlosa Sainza.

Kopirati
Drag cursor here to close