Osveta za džamije

Američki vojni veteran planirao teroristički napad

Kako je priopćila agentkinja Tasha Coolidge, vjeruje se da je Domingo imao dijelove za improviziranu eksplozivnu napravu koju je namjeravao aktivirati daljinski.
Vijesti / Terorizam | 30. 04. 2019. u 00:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki vojni veteran uhićen je nakon što je policija uspjela osujetiti teroristički napad koji je planirao kao osvetu za napade na džamije na Novom Zelandu.

26-godišnji Mark Domingo bio je angažiran u Afganistanu, a uhićen je u petak dok je planirao izvesti bombaški napad na pronacističkom skupu koj je bio zakazan za nedjelju u Long Beachu.

Domingo je uhićen pod optužbom da je pružao materijalnu podršku teroristima i kriminalcima, a on je, kako prenose agencije, navodno rekao da se želio osvetiti zbog napada na džamije na Novom Zelandu prošlog mjeseca, prenosi B92.

Kako je priopćila agentkinja Tasha Coolidge, vjeruje se da je Domingo imao dijelove za improviziranu eksplozivnu napravu koju je namjeravao aktivirati daljinski. Prema riječima istražnih organa, Domingo je kupio 3,6 kilograma smjese za spravljanje eksplozivne naprave.

Navodi se također da, ako bi preživio napad u Bluff parku, sljedeća meta bi mu bila željeznička postaja Long Beach i li eventualno aktiviranje eksplozivne naprave u jednom od vlakova.

Kopirati
Drag cursor here to close