Zašto?

Erdogan: Zašto mediji na Zapadu šute o terorističkom napadu na Novom Zelandu?

Erdogan kaže kako je cijeli svijet bio uz Europu nakon napada na francuski magazin Charlie Hebdo, dodajući da Europa sada šuti kada je riječ o terorističkom napadu na Novom Zelandu.
Vijesti / Svijet | 19. 03. 2019. u 08:22 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan je izjavio da je manifesto u vezi s terorističkim napadom na Novom Zelandu pripremio jedan "poseban krug''.

"Manifesto je pripremio poseban savjet; iza ovoga stoji ozbiljan krug ljudi. Zašto se ne čuje glas Zapada? Zašto šute mediji na Zapadu? Ovo su pronašli, pripremili i dali mu u ruke", kazao je Erdogan u obraćanju tijekom zajedničkog programa Kanal 7 i Ülke TV.

Istaknuo je kako je cijeli svijet bio uz Europu nakon napada na francuski magazin Charlie Hebdo, dodajući da Europa sada šuti kada je riječ o terorističkom napadu na Novom Zelandu.

"Ovo nije samo pojedinačni slučaj. Ovo je u potpunosti organiziran slučaj. Ovdje je ubijeno 50 muslimana. Među njima ima i djece stare samo 3-4 godine. Nemilosrdno su ubijeni", rekao je turski predsjednik.

Istaknuo je kako neki predviđaju kaznu od oko 15 godina zatvora za napadača na dvije džamije na Novom Zelandu, napominjući kako je tako mala kazna potpuno neprihvatljiva za ovako težak zločin.

"Tamo je ubijeno 50 muslimana, i sad će navodno biti kažnjen maksimalno na 15 godina. Zar je moguće tako nešto? Da li je to prihvatljivo? Je li ovo dječja igra? Ubijeno je 50 ljudi dok su obavljali molitvu. Takve stvari ne prihvaćamo nigdje, niti u crkvama, niti bilo gdje. Takve stvari se ne smiju događati nigdje", kazao je Erdogan.

Dotaknuo se i odnosa njegove zemlje s EU, tvrdeći da Europska unija ne može zaustaviti pregovore o pristupanju Turske toj zajednici jer im je Turska potrebna.

Kopirati
Drag cursor here to close