Uhićene četiri osobe

U Francuskoj spriječen teroristički napad

Policijski izvor je kazao kako su četvorica osumnjičenika uhićeni zbog sumnje da su kupili oružje "s ciljem izvršenja terorističkog akta".
Vijesti / Svijet | 29. 04. 2019. u 11:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuska je spriječila teroristički čin i drži u pritvoru četvoricu osumnjičenika, izjavio je u ponedjeljak francuski ministar unutarnjih poslova i policijski izvor.

Policijski izvor je kazao kako su četvorica osumnjičenika uhićeni zbog sumnje da su kupili oružje "s ciljem izvršenja terorističkog akta".

"Imali smo dovoljno dokaza koji su nas naveli da vjerujemo da je planiran veliki napad", izjavio je u ponedjeljak novinarima ministar unutarnjih poslova Christophe Castaner, prenosi Reuters.

Ured francuskog državnog tužioca javio je danas da je uhićeno nekoliko osoba, među kojima je i jedan maloljetnik, zbog sumnje da su pripremali više napada, između ostalog i na francuske službe sigurnosti.

Ured je naveo da je maloljetnik već hapšen 2017. godine kada je imao 15 godina i kada je pokušao otići u Siriju i pridružiti se tzv. Islamskoj državi.

Njega je sud za maloljetnike osudio na tri godine zatvora, ali mu je kazna umanjena za dvije godine.

Osumnjičeni su uhićeni još u petak, u sklopu istrage pokrenute 1. veljače zbog terorističke zavjere, ali nije preciziran broj ljudi koji je uhićen, prenosi AP.

Kopirati
Drag cursor here to close