Prijetnja

Vulin: Zašto Kosovo ne smije u NATO

Vijesti / Svijet | 04. 03. 2022. u 10:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je danas da je članstvo Kosova u NATO-paktu prijetnja Srbiji oružanim obračunom i ništa drugo, piše Srna.

Vulin je ukazao da ''Kosovo nije država, nema vojsku i u dužem periodu neće imati značajan vojni kapacitet'', te ocijenio da predstavlja politički problem za bar četiri članice NATO-pakta, objavljeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Srbije.

Povodom zahtjeva Prištine da bude primljena u članstvo NATO-a, Vulin je istaknuo kako nasilno uvođenje Kosova u NATO-pakt nije samo kršenje procedura za prijem u NATO i gaženje Rezolucije Vijeća sigurnosti UN 1244, već i otvorena prijetnja Srbiji i još jedan vid pritiska na predsjednika Aleksandra Vučića.

''Staviti Kosovo pod okrilje vojnog saveza'', kaže Vulin, ''znači i obvezati sve zemlje članice NATO pakta da budu dužne da zaštite teritorijalni integritet novoprimljene članice, te je upitao sumnja li bilo tko da bi u tom slučaju Albin Kurti oklijevao da poduzme seriju napada na Srbe, posebno na sjeveru pokrajine''.

Kopirati
Drag cursor here to close