Sastanka s Lajčakom

Vučić zabrinut zbog događaja na Kosovu, ''tjeraju Srbe sa stoljetnih ognjišta''

Lajčak je došao u Beograd u sklopu priprema za predstojeći sastanak na visokoj razini koji bi se trebao održati u rujnu u Bruxellesu.
Vijesti / Svijet | 30. 08. 2023. u 17:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u srijedu poslije sastanka sa specijalnim predstavnikom EU za Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom u Beogradu da je zabrinut zbog razvoja događaja na Kosovu.

Vučić je na Instagramu napisao da je Lajčaku prenio kako je ''veoma zabrinut zbog plana kosovskog premijera Albina Kurtija da silom okupira sjever Kosova i protjera Srbe sa stoljetnih ognjišta''.

Lajčak je došao u Beograd u sklopu priprema za predstojeći sastanak na visokoj razini koji bi se trebao održati u rujnu u Bruxellesu. Prethodno je, u ponedjeljak, razgovarao s Kurtijem na marginama Bledskog strateškog foruma, prenosi N1.

Imali smo suštinske razgovore o naporima da se smanje tenzije i održe novi lokalni izbori na sjeveru Kosova, kao i o primjeni svih sporazuma iz dijaloga, naveo je Lajčak na društvenoj mreži X.

Vučić je u utorak rekao da je prihvatio datum za novi sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine, ali da kosovski premijer Albin Kurti ''ima važnija posla''.

Kopirati
Drag cursor here to close