Crna lista

Vučić o sankcijama Vulinu: Nije kriminal nego odnos s Ruskom Federacijom

Ured za kontrolu strane imovine Ministarstva financija SAD (OFAC) stavio je Aleksandra Vulina, šefa Obavještajne službe Srbije, na crnu listu.
Vijesti / Svijet | 12. 07. 2023. u 09:36 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u srijedu da sankcije Aleksandru Vulinu nisu uvedene zbog kriminala nego zbog njegovog odnosa prema Ruskoj Federaciji.

Sutra detaljno 

Odgovarajući na pitanja novinara da prokomentira to što je Ministarstvo financija SAD uvelo sankcije direktoru Bezbjednosno-informativne agencije (BIA), kazao je da nije primijetio da je kokain pronađen u Vulinom uredu nego u Bijeloj kući.

"Smatram da je važno da se provede istraga. Vulinu nisu uvedene sankcije zbog bilo kakvog kriminala već zbog odnosa s Ruskom Federacijom", kazao je predsjednik Srbije i dodao da će sutra detaljno govoriti o njemu, prenosi Telegraf.

I predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik osudio je uvođenje američkih sankcija direktoru Bezbjednosno-informativne agencije /BIA/ Srbije Aleksandru Vulinu, ističući da su one znak da je radio i radi u korist svoje države i srpskog naroda.

Na pitanje Srne da prokomentira sankcije koje je američko Ministarstvo financija uvelo Vulinu, Dodik je rekao da je to nagrada za njegov patriotizam i istrajnost u očuvanju prijateljskih odnosa s Rusijom i ruskim narodom.

Dodik ranije reagirao 

"Svatko tko je neutralan na današnjoj globalnoj političkoj sceni i nije stao na stranu američkih interesa, za SAD je neprijatelj. Aleksandar Vulin je za SAD 'kriv' jer je ostao principijelan i izričito protiv uvođenja sankciji Rusiji zbog rusko-ukrajinskog sukoba", istaknuo je Dodik.

On je naglasio da je i sam pod američkim sankcijama, jer je Republika Srpska bila protiv uvođenja sankcija Rusiji i zastupala neutralan stav i da se zbog toga osjeća veoma dobro.

Podsjetimo, Ured za kontrolu strane imovine Ministarstva financija SAD (OFAC) stavio je Aleksandra Vulina, šefa Obavještajne službe Srbije, na crnu listu.

Kako navode, sankcioniranje Vulina naglašava odlučnost SAD da pozovu na odgovornost one koji su uključeni u korumpirane poslove koji promiču vlastite političke programe i osobne interese nauštrb mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Na stranici ureda za kontrolu strane imovine Ministarstva financija SAD (OFAC) danas se navodi da je Vulin sankcioniran na osnovu Izvršnog naloga (E.O.) 14033, te da ovo ''naglašava odlučnost Sjedinjenih Država da pozovu na odgovornost one koji su angažirani korumpiranim poslovima i koji unaprjeđuju sopstvene političke agende i osobne interese nauštrb mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu''.

''Ovi koruptivni poslovi olakšavaju ruske zlonamjerne aktivnosti u Srbiji i regiji'', naglašava se.

Kopirati
Drag cursor here to close