Reagiranje

Dodik odgovorio na pozive na sankcije

Iz Dodikova ureda odgovaraju kako su građani Republike Srpske ''ti čije je mišljenje jedino važno…''
Vijesti / Politika | 11. 07. 2023. u 15:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zapanjujuća je drskost europske parlamentarke Tineke Strik da uopće pomisli da glas jednog nelegalnog i nelegitimnog stranca može biti mjerodavniji od 300.180 glasova građana Republike Srpske'', objavljeno je iz Ureda predsjednika Republike Srpske.

Naime, nizozemska europarlamentarka Stirk je na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta pozvala da se Miloradu Dodiku uvedu sankcije jer je ''preuzeo nove korake za pravno odcjepljenje Republike Srpske od ostatka zemlje negiranjem odluka ustavnog suda i podrivanjem odluka OHR-a''.

Reagirali su na pozive Strik upućene OHR-u da legitimno izabranom predsjedniku Republike Srpske da "kratkoročni ultimatum za povlačenje njegovih najnovijih poteza, te da ga smijeni s funkcije u slučaju nepoštivanja".

Iz Dodikova ureda odgovaraju kako su građani Republike Srpske ''ti čije je mišljenje jedino važno, i oni su svoj stav iznijeli 2. listopada 2022. godine jasno rekavši da žele Milorada Dodika za svog predsjednika''.

Iz Ureda su poručili da je ''apsolutno nemoguće i da se kosi sa zdravim razumom i osnovnim postulatima demokracije da neizabrani stranac, koji pri tom, ni za funkciju koju priželjkuje da obavlja nema potvrdu Vijeća sigurnosti, na bilo koji način utječe na volju građana Republike Srpske i njene izabrane predstavnike''.

"Očito da europska parlamentarka Tineke Strik nije upoznata o pravnom sustavu Republike Srpske i BiH, te da je, pretpostavit ćemo, u općem neznanju dala sebi za pravo komentirati akte donesene od najvišeg zakonodavnog organa u Srpskoj - Narodne skupštine Republike Srpske, na ovakav način, i da ih kvalificira kao secesionističke. Vrijeme ultimatuma je iza nas, a predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik neće podleći nikakvim pritiscima i prijetnjama, nastavit će štititi interese Republike Srpske i svih njenih građana, njenu imovinu i teritoriju", poručili su iz Ureda Milorada Dodika.

Kopirati
Drag cursor here to close