Svi dali otkaz

VIDEO: Ruski novinari rekli ''ne ratu'' i napustili studio

Nakon toga su pustili snimku logotipa preko ekrana uz glazbu iz baleta Labuđe jezero.
Vijesti / Svijet | 04. 03. 2022. u 20:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svi zaposlenici ruskog TV kanala TV Rain dali su otkaz, a njihov potez prije prekida vijesti širi se društvenim mrežama. Zaposlenici su tijekom prijenosa uživo uz riječi "ne ratu" zajednički napustili studio bez ikakvih dodatnih komentara, prenosi Index.hr.

Nakon toga su pustili snimku logotipa preko ekrana uz glazbu iz baleta Labuđe jezero. To su isto ranije napravili svi TV kanali SSSR-a kada se iznenada srušio sustav emitiranja.

Snimka njihovog napuštanja studija objavljena je na Redditu te su mnoge svjetske televizije prenijele njihov potez navodeći da su oni bili jedni od rijetkih neovisnih medija u Rusiji, a da su sada svi na toj ruskoj televiziji dali otkaz. Navodno im se naređivalo što smiju, a što ne objavljivati o ratu.

TV Rain je, inače, nezavisni ruski televizijski kanal osnovan 2010. godine. Usredotočen je na vijesti, raspravu, kulturu, politiku, poslovna izvješća i dokumentarne filmove. Većina njihovih emisija emitira se uživo, a moto kanala je "razgovarajte o važnim stvarima s onima koji su nam važni".

Kopirati
Drag cursor here to close