Napadi

Ukrajina odgovorila Americi: Ruska energetska postrojenja legitimne su vojne mete

Napadi su pomogli da se povećaju cijene nafte koje su do sada porasle skoro četiri posto od 12. ožujka, kada je Ukrajina pogodila veliku rafineriju nafte...
Vijesti / Svijet | 22. 03. 2024. u 14:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenica ukrajinskog premijera izjavila je u petak da su ruske rafinerije nafte legitimne mete za njene snage, nakon što je u medijskom izvještaju navedeno da su Sjedinjene Države, bliski saveznik, zatražile od Kijeva da prestane s napadima dronova na rafinerije.

Ukrajina je ovog mjeseca dramatično pojačala svoje napade na ruska energetska postrojenja, lansirajući brojne dronove dugog dometa kako bi napali najveće ruske rafinerije, što je rezultiralo privremenom obustavom proizvodnje u nekima od njih.

''Razumijemo pozive američkih partnera, ali istovremeno se borimo sa sposobnostima, resursima i praksama koje imamo'', kazala je ministrica Olga Stefanišina, za Kijevski sigurnosni forum.

Izjavila je kako su energetski objekti legitimni ciljevi s vojne točke gledišta.

Financial Times citira ljude koji su upoznati s tim koji kažu da je Washington pozvao Kijev da obustavi napade, upozoravajući na rizik od izazivanja odmazde i povećanja globalnih cijena nafte.

Napadi su pomogli da se povećaju cijene nafte koje su do sada porasle skoro četiri posto od 12. ožujka, kada je Ukrajina pogodila veliku rafineriju nafte, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close