Poštuje je

Trump: Von der Leyen je "veoma težak pregovarač"

''Trgovinski sporazum između nas i Europe nešto je što svi želimo realizirati'' - kazao je američki čelnik.
Vijesti / Svijet | 21. 01. 2020. u 17:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u utorak kako je čuo da je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen "veoma težak pregovarač", ali je kazao kako se nada da bi SAD i Europska unija mogle ostvariti napredak u pregovorima o novom trgovinskom sporazumu.

''Sjajno je razgovarati s predsjednicom Europske komisije, ženom koju veoma poštujem i koja je, moram to reći, veoma težak pregovarač, što je loša vijest za nas'' - izjavio je Trump novinarima na marginama Svjetskog ekonomskog foruma u švicarskom turističkom mjestu Davosu uoči sastanka sa šeficom komisije.

''Trgovinski sporazum između nas i Europe nešto je što svi želimo realizirati'' - kazao je američki čelnik.

Današnji razgovori predstavljali bi prvi susret Von der Leyen s Trumpom, koji ima brojne nesuglasice s Europom oko poreske i trgovinske politike, uključujući novi digitalni porez koji je Francuska uvela američkim tehnološkim divovima, kao što su Amazon i Google.

''Mislim da nikad ne trebamo zaboraviti da imamo dugu povijest zajedničkih temelja, mnogo poslovnih veza, prijateljstava. Američki narod i europski narod dobri su prijatelji i to je ono na čemu ćemo graditi buduće sporazume'' - izjavila je Von der Leyen, prenosi Associated Press.

Kopirati
Drag cursor here to close