Baluch Jaish al-Adl

Što se događa u Iranu: Napadnuti vojni položaje u jugoistočnom dijelu države

Iranska službena novinska agencija IRNA navodi da su napadači ubili pet pripadnika snaga sigurnosti, uključujući časnika IRGC-a
Vijesti / Svijet | 04. 04. 2024. u 08:56 | M.Š. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pobunjenička sunitska skupina Baluch Jaish al-Adl u četvrtak je pokrenula seriju simultanih napada na vojne položaje u jugoistočnom Iranu, u kojima je ubijeno pet pripadnika snaga sigurnosti.

Napadi za koje je odgovornost preuzeo Jaish al-Adl bili su usmjereni na sjedište snaga sigurnosti u Chabaharu, koje pripada iranskoj graničnoj gardi, i bazu Revolucionarne garde u Rasku, oba u nemirnoj pokrajini Sistan i Baluchestan, rekao je zamjenik iranskog ministra unutarnjih poslova Majid Mirahmadi za iranske medije rano u četvrtak.

Iranska službena novinska agencija IRNA navodi da su napadači ubili pet pripadnika snaga sigurnosti, uključujući časnika IRGC-a, paravojne snage Basij, jednoga vojnika i dva policajca.

Pet militanata također je ubijeno u sukobima sa snagama sigurnosti, izvijestila je IRNA.

Mirahmadi je rekao da su militanti postavili zasjede duž obližnjih cesta kako bi spriječili snage sigurnosti da ih slijede.

U Rasku, rekao je Mirahmadi, militanti se "nisu uspjeli probiti u bazu Revolucionarne garde zahvaljujući otporu naših snaga."

"Jedan od terorista je ubijen, a sukobi se nastavljaju, a terorističke snage su također pod opsadom", rekao je, nazvavši incident "terorističkim činom".

Kopirati
Drag cursor here to close