Sporan kip generala Qasema Soleimanija

Igrači Al Ittihada odbili izaći na stadion u Iranu

Utakmica se nije odigrala jer gosti iz Saudijske Arabije nisu htjeli izaći na teren dok se ne ukloni kip iranskog generala Qasema Soleimanija, koji je prije tri godine ubijen u napadu američkih dronova u Bagdadu.
Sport / Nogomet | 03. 10. 2023. u 00:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rekli bismo da se takve stvari mogu dogoditi samo na ovim nekim našim prostorima, međutim demantiji dolazi iz Irana. Gdje utakmica između Sepahana i Al Ittihada nije odigrana. Navijači iranskog kluba napravili su nevjerojatnu atmosferu na stadionu.

Međutim, utakmica se nije odigrala jer gosti iz Saudijske Arabije nisu htjeli izaći na teren dok se ne ukloni kip iranskog generala Qasema Soleimanija, koji je prije tri godine ubijen u napadu američkih dronova u Bagdadu. Soleimani je mnogima u Iranu ostao upamćen kao "nesebični narodni heroj", dok ga Saudijska Arabija smatra teroristom.

Iz Saudijske Arabije su pozvali igrače i rukovodstvo drugog kluba, Al Hilala da također odmah napusti Iran gdje je utorak ovaj klub trebao igrati protiv Nassaji Mazandarana, što dodatno komplicira situaciju u ovom kolu Azijske lige prvaka.

Odnosi između Irana i Saudijske Arabije bili su zategnuti zbog širokog spektra političkih pitanja, a Soleimanija koji je ubijen u zračnom napadu Sjedinjenih Država 2020. godine, administracija Baracka Obame je sankcionirala zbog njegove navodne uloge u zavjeri za ubojstvo saudijskog ambasadora.

Kopirati
Drag cursor here to close