Vandalizam

Smojin spomenik osvanuo zaliven plavom bojom, oko vrata obavijen šalom beogradskog nogometnog kluba

Policija je potvrdila da je dojavu o tom vandalskom činu dobila jutros oko 9 sati, zbog čega su poslali ekipu na teren.
Vijesti / Svijet | 27. 10. 2023. u 10:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije tjedan dana u Splitu je otkriven spomenik novinaru i kroničaru Splita i Dalmacije Miljenku Smoji, koji je u čast sto godina njegovog rođenja postavljen na Matejuški. Jutros je spomenik osvanuo u plavoj boji.

Ostavljen je i ručnik Partizana

Prema prvim informacijama, netko nepoznat je tijekom noći zalio spomenik te ostavio ručnik Nogometnog kluba Partizan. Prvi su jutros to primijetili ribari s Matejuške, od kojih je netko o svemu obavijestio policiju. Djelatnici gradske komunalne tvrtke već su na terenu, gdje čiste bistu i ploču.

Policija je potvrdila da je dojavu o tom vandalskom činu dobila jutros oko 9 sati, zbog čega su poslali ekipu na teren. Rekli su da je sve počinjeno najvjerojatnije tijekom noći. Mjesto događaja se fotografira, a očekuje se i kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdilo tko stoji iza tog nedjela.

Uključila se i policija

Kako piše Dalmatinski portal, splitski komunalci već su prionuli sanaciji spomenika, a i policija se uključila.

Podsjetimo, dugo se u Splitu čekao spomenik Miljenku Smoji. Odluka o postavljanju spomenika Smoji donesena je još 2007. godine u "paketu" s još dvadeset velikana naše povijesti, a javni natječaj na kojem je stručna komisija izabrala rad šibenskog kipara Ale Guberine održan je 2009.

Kopirati
Drag cursor here to close