Potraga se nastavlja

Slučaj Danke Ilić: Nema odustajanja

Osumnjičeni D.D. inspektorima je tijekom ispitivanja dao čak 20 lokacija u okolini Bora, na kojima je bratu navodno pomogao premjestiti Dankino tijelo.
Vijesti / Svijet | 08. 04. 2024. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Istraga se i danas nastavlja u punom jeku, kao i prethodnih dana. Nema odustajanja dok se tijelo djevojčice Danke Ilić ne pronađe. Timovi su od jutros već na terenu i pretraga traje", rekao je izvor za Kurir.

20 lokacija

Osumnjičeni D.D. inspektorima je tijekom ispitivanja dao čak 20 lokacija u okolini Bora, na kojima je bratu navodno pomogao premjestiti Dankino tijelo.

Navodno je naveo da su dijete bacili u septičku jamu kod njihove prve susjede u selu Zlot, pa su pripadnici MUP-a u nedjelju provjeravali i tu lokaciju.

Dovezena je i cisterna za pražnjenje jame, ali tijelo ni ondje nije pronađeno.

I imanje njihove obitelji nekoliko puta detaljno je pregledano, doslovce je prevrnut svaki kamen.

"Pripadnici MUP u subotu popodne s imanja osumnjičenih iznijeli su lopate koje su u velikim vrećama nađene u domaćinstvu. Vještačenjem će se utvrditi jesu li iste korištene u zločinu, tj. podudara li se sastav, ako je ostala zemlja na alatu, sa sastavom zemljišta u okolini. Pokojni D.D. inspektore je vodio i do seoskog rezervoara za vodu, ali ustanovilo se da ni ondje nema tijela dvogodišnje djevojčice. Pregledana je i Lazareva pećina", dodao je Kurirov izvor.

Kazneni postupak

Odvjetnik Predrag Savić izjavio je kako je, ako Dankino tijelo ne bude pronađeno, moguće procesuirati osumnjičene za njezino ubojstvo na osnovu dosad prikupljenih dokaza.

"Tu su priznanja izvršitelja, njihovih prikrivača koji su iz reda uže obitelji, imamo i puno drugih dokaza u vezi s prometnom nesrećom, krv na automobilu, asfaltu... Moguće je izvršiti običnu ili 3D rekonstrukciju nastanka nesreće, iz koje će se vidjeti da nije mogla uzrokovati smrtne posljedice jer je brzina bila 20 kilometara na sat. Na osnovu svih tih dokaza, vrlo je vjerojatno da je dijete usmrćeno onako kako je priznao jedan od okrivljenih", rekao je odvjetnik, a prenosi B92.

Savić napominje da bi za kazneni postupak bilo dobro da se tijelo pronađe, da se izvrše obdukcija i sudsko medicinsko vještačenje i da se na znanstveni način dokaže uzročno-posljedična veza između ozljeda i smrtnih posljedica.

Na pitanje je li on za uvođenje smrtne kazne za najteže zločine poput ubojstva dvogodišnje djevojčice, Savić je odgovorio da kao čovjek i roditelj je, ali kao pravnik smatra da je to vrlo teška i gotovo nemoguća misija.

"Ja se kajem što sam 2002. bio za ukidanje smrtne kazne. Vjerovao sam da će ukidanje smrtne kazne doprinijeti razvoju ljudskih sloboda i prava, da će europska konvencija značiti puno za Srbiju, da će prisustvo Srbije u Savjetu Europe u europskim integracijama biti puno djelotvornije. Vjerovao sam i onima koji su analizirali i istraživali problem smrtne kazne i govorili da ona nema generalni učinak prevencije", izjavio je odvjetnik Savić.

Kopirati
Drag cursor here to close