Rat u Ukrajini

Rusija: Nećemo koristiti nuklearno oružje u Ukrajini

Zaitsev je danas rekao da rusko korištenje nuklearnog oružja, što je rizik na kojeg su zapadni dužnosnici opetovano upozoravali, "nije primjenjivo na specijalnu vojnu operaciju".
Vijesti / Svijet | 06. 05. 2022. u 11:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kremlj je ranije u više navrata poručio da ne planira koristiti nuklearno oružje u Ukrajini, a sad je to ponovio i Aleksej Zaitsev, glasnogovornik ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

Zaitsev je danas rekao da rusko korištenje nuklearnog oružja, što je rizik na kojeg su zapadni dužnosnici opetovano upozoravali, "nije primjenjivo na specijalnu vojnu operaciju", kako Kremlj naziva invaziju Ukrajine.

Podsjetimo, više zapadnih dužnosnika i analitičara upozorilo je da bi Vladimir Putin, zbog neuspjeha u slamanju žestokog otpora Ukrajinaca, mogao pribjeći nekoj vrsti nuklearnog udara. Najčešće su spominjali taktičko nuklearno oružje.

Prošlog mjeseca ravnatelj CIA-e WIlliam Burns rekao je da, obzirom na gubitke koje je Rusija pretrpjela u Ukrajini, "nitko ne smije olako uzeti prijetnju koju predstavlja moguće korištenje taktičkog nuklearnog oružja".

Kopirati
Drag cursor here to close