"Dobra volja ima svoje granice"

Lavrov: Rizik nuklearnog rata je stvaran

"Rusija nastoji ukloniti prijetnju nuklearnog rata unatoč velikim rizicima u ovome trenutku", rekao je Lavrov večeras za rusku državnu televiziju.
Vijesti / Svijet | 26. 04. 2022. u 08:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija nastoji ukloniti prijetnju nuklearnog rata, rekao je ruski šef diplomacije Sergej Lavrov i upozorio da je prijetnja trećeg svjetskog rata ozbiljna i stvarna.

"Rusija nastoji ukloniti prijetnju nuklearnog rata unatoč velikim rizicima u ovome trenutku", rekao je Lavrov večeras za rusku državnu televiziju.

"Ne želim da se ti rizici umjetno povećavaju. Mnogi bi to htjeli", dodao je.

U kontekstu napetosti bez presedana između Rusije i Zapada zbog ruske ofenzive na Ukrajinu, Lavrov je upozorio na stvarnu opasnost od trećeg svjetskog rata.

"Opasnost je ozbiljna, stvarna. I ne smijemo je podcijeniti", rekao je ruski ministar vanjskih poslova, prenosi agencija Interfax.

Moskva će nastaviti mirovne pregovore s Kijevom i sukob će završiti sporazumom, no njegov sadržaj će ovisiti o vojnoj situaciji.

"Dobra volja ima svoje granice. Ako nije obostrana, ne pridonosi pregovaračkom procesu", rekao je Lavrov, kako prenose ruske agencije.

Optužio je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, nekadašnjeg glumca, da se pretvara da pregovara.

"On je dobar glumac. Ako pozorno gledate i čitate što govori, uočit ćete tisuću proturječja", ustvrdio je šef ruske diplomacije.

Kopirati
Drag cursor here to close