Kim Jong Un

Sjeverna Koreja najavila jačanje nuklearne snage: To je simbol nacionalne moći

''Nastavit ćemo poduzimati korake za jačanje i razvoj nuklearnih sposobnosti naše zemlje najbržim tempom''.
Vijesti / Svijet | 26. 04. 2022. u 08:50 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjevernokorejski lider Kim Jong Un obećao je kako će ojačati program nuklearnog oružja zemlje, tijekom govora na vojnoj paradi u Pjongjangu, javili su državni mediji Sjeverne Koreje.

''Nastavit ćemo poduzimati korake za jačanje i razvoj nuklearnih sposobnosti naše zemlje najbržim tempom'', rekao je Kim, prema transkriptu koji je objavila službena korejska novinska agencija (KCNA).

Kim je održao govor u ponedjeljak na paradi povodom 90. godišnjice osnivanja Korejske narodne revolucionarne armije na trgu Kim Il Sung u Pjongjangu.

Sjeverna Koreja je pod oštrim međunarodnim sankcijama zbog svog programa nuklearnog oružja, a ponovljeni pregovori s ciljem uvjeravanja Kima da ga okonča nisu urodili plodom.

Kim Jong Un je u ponedjeljak rekao kako je nuklearno oružje zemlje "simbol nacionalne moći" i da će država "dalje jačati i razvijati nuklearne snage najvećom mogućom brzinom".

Pjongjang je ove godine izvršio više od deset testova oružja, uključujući ispaljivanje interkontinentalne balističke rakete punog dometa po prvi put od 2017. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close