Snažna podrška

Nakon sastanka u Kijevu čelnici složni: Ukrajina pripada EU

"Ukrajina ima čvrstu potporu međunarodne koalicije".
Vijesti / Svijet | 16. 06. 2022. u 17:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završen je sastanak čelnika Ukrajine, Njemačke, Francuske, Italije i Rumunjske u Kijevu, rekao je šef ureda predsjednika Zelenskog.

"Ukrajina ima čvrstu potporu međunarodne koalicije", napisao je Andrij Jermak u aplikaciji Telegram. Dodao je da je predsjednik Zelenskij svojim kolegama predložio novi paket prijedloga sankcija protiv Rusije.

"Moramo povećati pritisak na agresora i raditi na sedmom paketu sankcija, koji će uključivati plinski embargo", napisao je Jermak.

Tijekom svog posjeta Kijevu talijanski premijer Mario Draghi rekao je da Italija želi da Ukrajina dobije status kandidata za EU i da će podržati taj prijedlog na sljedećem sastanku Europskog vijeća koji će se održati 23. i 24. lipnja.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je da su se svi složili te da podržavaju da Ukrajina dobije status kandidata za pridruživanje Europskoj uniji. Macron je također obećao da će Francuska isporučiti šest dodatnih Caesar topova dugog dometa Ukrajini.

Njemački kancelar Olaf Scholz kaže da je došao u Ukrajinu s jasnom porukom: Ukrajina pripada europskoj obitelji.

Dodao je kako će Njemačka podržati odluku o pristupanju Ukrajine i Moldavije EU. Scholz također kaže da će Njemačka nastaviti podržavati Ukrajinu sve dok joj bude potrebno, piše Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close