Tvrdnje

Lukašenko: Laž je da je Alexei Navalny otrovan

Njemačka kancelarka Angela Merkel jučer je priopćila da je analizom krvi u berlinskoj klinici utvrđeno da je Navalny otrovan Novichokom, kemijskim otrovom iz sovjetske ere.
Vijesti / Svijet | 03. 09. 2020. u 16:56 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je kako su tvrdnje o trovanju ruskog oporbenjaka Alexeija Navalnyja puke laži, a Njemačku je optužio da takvim tvrdnjama pokušava spriječiti miješanje Rusije o situaciju u Bjelorusiji, javlja Anadolu Agency (AA).

Lukašenko je u Minsku danas primio ruskog premijera Mikhaila Mishustina, a nakon sastanka je kazao da su postizborni prosvjedi oporbe za njega bili poučna lekcija i da su mu pomogli u rješavanju otvorenih pitanja s Rusijom.

Njemačka kancelarka Angela Merkel jučer je priopćila da je analizom krvi u berlinskoj klinici utvrđeno da je Navalny otrovan Novichokom, kemijskim otrovom iz sovjetske ere. Lukašenko pak tvrdi da njegova vojno-obavještajna služba posjeduje snimak sa sastanka kojeg su izaslanstva Berlina i Varšave održale neposredno prije tog priopćenja.

Najavivši da će taj snimak proslijediti ruskom Federalnom sigurnosnom servisu (FSB), Lukašenko je kazao da taj snimak u potpunosti dokazuje da Navalny nije otrovan.

Ruski premijer Mishustin je nakon sastanka s Lukašenkom kazao da Rusija podržava cjelovitost i suverenitet Bjelorusije te je dodao da je u posjetu Minsku došao u pratnji skoro cijelog kabineta.

Kopirati
Drag cursor here to close