Odgovor

Kremlj: Nemoguće Rusiju staviti iza zavjese

Peskov je napomenuo da nitko nikada nije govorio o okupaciji Ukrajine i da je "neprihvatljivo" koristiti tu riječ kao opis ruske operacije.
Vijesti / Svijet | 24. 02. 2022. u 13:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kremlj je danas objavio kako je nemoguće zatvoriti Rusiju iza čelične zavjese i da joj je potrebna Ukrajina kao neutralna zemlja u kojoj nije raspoređeno ofanzivno oružje.

"Jednostavno je nemoguće odsjeći zemlju poput Rusije čeličnom zavjesom", rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje da procijeni rizik od mogućnosti da Rusija bude izolirana iza zavjese zbog postupaka u Ukrajini.

Naveo je kako će trajanje ruske vojne operacije u Ukrajini ovisiti od progresa na terenu i ostvarenja ciljeva, a to su čišćenje zemlje od "nacista" i "neutraliziranje" vojnog potencijala Kijeva.

Peskov je napomenuo da nitko nikada nije govorio o okupaciji Ukrajine i da je "neprihvatljivo" koristiti tu riječ kao opis ruske operacije.

Istaknuo je kako je ruski predsjednik Vladimir Putin jasno iznio dva cilja ove operacije - demilitarizaciju i "denacifikaciju" Ukrajine.

Peskov je dodao i da je Rusija stvorila dovoljno sigurnosnog alata da može da preživi previranja na tržištu, te dodao da će se "emotivna" reakcija financijskog tržišta nakon ruske akcije u Ukrajini stabilizirati.

Prema njegovim riječima, poduzete su sve neophodne mjere kako bi se osiguralo da reakcija tržišta bude što kraća.

Rublja je danas odskočila s najniže razine u povijesti pošto je Centralna banka Ruske Federacije najavila devizne intervencije nakon što je predsjednik Vladimir Putin naredio specijalnu vojnu akciju na istoku Ukrajine.

S druge strane, ruski regulator za komunikacije "Roskomnadzor" objavio je da mediji moraju provjeriti istinitost izvještaja o situaciji u istočnoj Ukrajini i da objavljuju samo informacije iz službenih ruskih izvora.

Iz "Roskomnadzora" upozoravaju da će distribucija lažnih informacija dovesti do neposrednih restrikcija.

"Naglašavamo da su samo službeni ruski izvori za informiranje oni koji posjeduju i emitiraju pouzdane i aktualne informacije", dodali su iz ove ruske agencije.

Kopirati
Drag cursor here to close