Čeka se odluka

Još se ne zna kad će Puigdemont biti izručen Španjolskoj

Puigdemont je boravio u Finskoj na konferenciji i planirao je vratiti se u Belgiju kako bi sa vlastima te zemlje razgovarao o izručenju Španjolskoj.
Vijesti / Svijet | 25. 03. 2018. u 19:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši katalonski predsjednik Carles Puigdemont uhićen je danas dok je pokušavao preći granicu između Belgije i Njemačke.

Njemačke vlasti postupile su po međunarodnoj potjernici koju je izdala Španjolska. Još se ne zna hoće li katalonski lider biti odmah izručen Španjolskoj.

Nakon što je u Finskoj izbjegao uhićenjje i ekstradiciju Španjolskoj, koja ga traži zbog izdaje i pokušaja otcjepljenja španjolske regije Katalonije, Carles Puigdemont zadržan je na njemačkoj granici i nalazi se u zatvoru, javio je španjolskim medijima njegov odvjetnik.

Puigdemont je boravio u Finskoj na konferenciji i planirao je vratiti se u Belgiju kako bi sa vlastima te zemlje razgovarao o izručenju Španjolskoj.

U tome ga je spriječila njemačka policija koja ga je lišila slobode, a sam katalonski lider, kao da je predvidio razvoj situacije na konferenciji u Helsinkiju.

Tisuće prosvjednika u Barceloni protiv Puigdemontova uhićenja

Tisuće prosvjednika s katalonskim zastavama izašli su u nedjelju na ulice Barcelone pošto je u Njemačkoj uhićen bivši predsjednik Carles Puigdemont kojeg traži španjolsko pravosuđe, izvijestio je novinar France Pressea s mjesta događaja.

Aktivisti su se na poziv radikalne separatističke skupine Odbori za obranu Republike okupili na Rambli, poznatoj ulici u središtu Barcelone, izvikujući "Sloboda političkim zatvorenicima" i "Puigdemont naš predsjednik".

Uputili su se prema uredu Europske komisije u katalonskoj prijestolnici.

Kopirati
Drag cursor here to close