2,3 milijarde funti Ukrajini

Još jedna vojna donacija iz Britanije za Ukrajinu

''Ovaj najnoviji paket podrške Ujedinjenog Kraljevstva pomoći će Ukrajini da sigurno očisti teren i zgrade dok vraća svoju teritoriju'', rekao je britanski ministar obrane Ben Wallace.
Vijesti / Svijet | 30. 12. 2022. u 12:28 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika Britanija je Ukrajini donirala više od 1.000 detektora za metal i stotinu kompleta za deaktiviranje bombi kako bi se pomogla u čišćenju minskih polja, u najnovijoj vojnoj podrški toj zemlji.

''Ruska upotreba nagaznih mina i napadi na civilnu infrastrukturu naglašavaju šokantnu okrutnost Putinove invazije'', navodi britanski ministar obrane Ben Wallace u priopćenju.

''Ovaj najnoviji paket podrške Ujedinjenog Kraljevstva pomoći će Ukrajini da sigurno očisti teren i zgrade dok vraća svoju teritoriju'', dodaje Wallace.

Detektori metala, koje je proizvela njemačka firma Vallon, mogu pomoći vojnicima da raščiste sigurne rute na cestama i stazama pomažući u uklanjanju opasnosti od eksploziva, dok kompleti mogu deaktivirati osigurač od neeksplodiranih bombi, priopćilo je ministarstvo obrane.

Wallace je u četvrtak izjavio da će Britanija izdvojiti 2,3 milijarde funti Ukrajini za vojnu pomoć 2023. godine, što odgovara iznosu koji je donirala u ovoj godini, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close