Covid 19

Hoti: Cjepiva na Kosovo ušla ilegalno

Hoti je rekao da su cjepiva na Kosovo ušla ilegalno.
Vijesti / Svijet | 31. 12. 2020. u 08:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Kosova Avdullah Hoti izjavio je da nitko na Kosovu ne bi pravio probleme da je cjepivo za COVID-19 koja je podijeljena u nekim općinama na sjeveru Kosova ušla u redovnoj proceduri.

“Imamo briselski sporazum koji nam omogućava formalnu i zvaničnu komunikaciju putem kancelarija za vezu. Da su Srbija i predsjednik (Aleksandar Vučić) ozbiljni, koristili bi legalna sredstva za cjepivo i nitko ih ne bi zaustavio. Ne postoji državna ni ljudska logika koja bi tražila zabranu  cjepiva za cijepljenje  određene manjine”, rekao je Hoti za KlanKosova.tv.

Hoti je rekao da su cjepiva na Kosovo ušla ilegalno.

''Poduzeli smo potrebne radnje i agencije za sprovođenje zakona istražuju načine na koje su ove vakcine ušle“, rekao je Hoti.

Hoti je rekao da postoji stalna komunikacija da bi se osigurala cjepivo protiv COVID-19, ali nije mogao da kaže kada se konkretno može očekivati da cjepivo stigne na Kosovo.

''Naporno radimo u ovom pravcu, dio smo sporazuma iz kojih ćemo biti opskrbljeni s 20 posto vakcine, radimo sa Europskom komisijom da bismo ih osigurali. Cjepivo ćemo dobiti u istom periodu sa zemljama regije'', rekao je Hoti.

On je naveo da se očekuje da će Kosovo „uskoro dobiti određenu simboličnu količinu za cijepljenje ljekara, kroničnih bolesnika, najugroženijih kategorija“, kao i da vjeruje da će masovno cijepljenje početi u ožujku i travnju.

Kopirati
Drag cursor here to close