Uhićen

Ubojstvo navijača AEK-a: DNK na nožu pripada Grku, ali to nije dovoljno za prijavu

Mediji su prenijeli kako je DNK analiza noževa pokazala da na njima nema tragova uhićenih hrvatskih državljana, no njih 102 još uvijek se nalazi u grčkim zatvorima, više od tri mjeseca od incidenta.
Vijesti / Svijet | 13. 11. 2023. u 16:17 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uzorak DNK koji je pronađen na nožu kojim je ubijen navijač AEK-a Mihalis Katsuris uoči utakmice s Dinamom u kolovozu pripada grčkom huliganu koji je uhićen prije nekoliko dana, objavila je grčka televizija ERT.

Radi se o slučaju zbog kojeg je stotinu hrvatskih nogometnih huligana, navijača Dinama, već mjesecima u grčkim zatvorima jer istraga o ubojici nikako da se završi, prenosi Hina.

Već osuđen

Kako su prošli tjedan javili grčki mediji, u pitanju je Aristidis Delios (35), navijač AEK-a osuđen na 12 mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u krvavim neredima na finalu grčkog kupa u Volosu 2017. i uhićen prošli tjedan kako bi odslužio kaznu.

On je bio među sudionicima tučnjave između navijača Dinama i AEK-a u kolovozu ove godine kad je ubijen Katsuris. Čak je bio ispitan kao svjedok i pušten.

Na snimkama sa sigurnosnih kamera koje su pregledali grčki istražitelji vidi se navijač AEK-a koji trči pored Katsurisa i nenamjerno dolazi u kontakt s njim dok pokušavaju pobjeći huliganima zagrebačkog Dinama.

On je tada izjavio da je u toj tučnjavi bio u blizini ubijenog Katsurisa i da je sa sobom nosio nož koji je izgubio u neredima. Rekao je, pišu grčki mediji, da je s Katsurisom bio prijatelj i da je nož izgubio prije incidenta u kojem je ovaj stradao.

Nije dovoljno za kaznenu prijavu

Po ERT-u, DNK identifikacija nije dovoljna za podizanje kaznene prijave protiv 35-godišnjaka, koji tvrdi da je pronađeni genetski materijal iz tučnjave prije Michalisove smrtonosne ozljede. I njegovi odvjetnici tvrde da on nije kriv za ubojstvo.

Navijači Dinama uhićeni su u kolovozu u Ateni zbog tučnjave uoči utakmice AEK-a i Dinama i Katsurisove smrti.

Mediji su prenijeli kako je DNK analiza noževa pokazala da na njima nema tragova uhićenih hrvatskih državljana, no njih 102 još uvijek se nalazi u grčkim zatvorima, više od tri mjeseca od incidenta.

Premijer Andrej Plenković i danas je ponovio da će “uskoro” za njih stići dobre vijesti, nevezano uz ovu DNK analizu na nožu.

Kopirati
Drag cursor here to close