Slijepi putnik

Dinamo prošvercao Boysa u avionu iz Atene

Kako piše Nacional, u Grčku su putovala 64 člana Dinamove delegacije, a iz Atene se vratilo njih 65.
Sport / Nogomet | 03. 10. 2023. u 14:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski tjednik Nacional je od više izvora bliskih vodstvu Nogometnog kluba Dinamo doznao da je cijeli klub ''već mjesec i pol 'na iglama' od straha da u javnost ne iscure informacije o tome kako se 8. kolovoza, kad se avion s kompletnom Dinamovom ekipom vraćao iz Atene nakon što je utakmica s AEK-om otkazana zbog nereda u kojima je smrtno stradao jedan grčki navijač, u tom avionu nalazio jedan 'slijepi putnik'''.

Kako piše Nacional, u Grčku su putovala 64 člana Dinamove delegacije, a iz Atene se vratilo njih 65.

''Taj slijepi putnik, 65. osoba u avionu, bio je jedan od pripadnika Bad Blue Boysa kojeg je vodstvo Dinama u noći kad je došlo do krvavih navijačkih sukoba i potom masovnog hapšenja hrvatskih navijača, prošvercalo u hotel u kojem je boravila Dinamova delegacija, dalo mu Dinamovu odjeću, a onda su ga ukrcali na charter let i dovezli u Zagreb'', navodi se.

Riječ je o, kako piše Nacional, Dinu Kordiću, sinu Željka Kordića, zaposlenog i člana Skupštine Dinama, koji je navodno nazvao Vlatku Peras u Atenu, a ona poslala Miljenka Sakomana i Brunu Markovića da ga pokupe.

Željko Kordić sve je, piše Nacional, potvrdio policiji.

Dino Kordić se, piše Nacional, kad je grčka policija počela privoditi huligane, sakrio u neki grm i nazvao oca.

''Mali je nazvao oca, a ovaj je odmah nazvao Vlatku Peras i zamolio za pomoć. Ona je poslala šefa stadiona Miljenka Sakomana i organizatora puta Brunu Markovića da taksijem odu po malog. Našli su ga ondje potpuno mokrog od straha, prevezli do hotela i sakrili od policije. Ujutro su ga obukli u Dinamovu opremu i dovezli avionom u Zagreb'', kaže Nacionalu jedan od više izvora koji su priču potvrdili.

Nacional navodi i da je došlo do sukoba između Vlatke Peras i Markovića jer on navodno nije sam htio odlučiti o prijevozu Kordića te je od Peras tražio službenu potvrdu da ona to traži.

"Ona je njemu potpisala da ga na svoju ruku uvodi u avion", kaže izvor Nacionala.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close