Usvojena odluka

Bošnjačka nacionalna manjina u Hrvatskoj dobila svoj grb i zastavu

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba priopćilo je da je Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske na sjednici 25. siječnja ove godine, jednoglasno dao suglasnost na Odluku o grbu i zastavi bošnjačke nacionalne manjine u Republici H
Vijesti / Svijet | 29. 01. 2018. u 17:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina Republike Hrvatske osigurano je ostvarivanje posebnih prava i sloboda pripadnika nacionalnih manjina, a kojim se između ostalog jamči i slobodna uporaba svojih znamenja i simbola.

Koordinacija županijskih vijeća, Vijeća Grada Zagreba i predstavnika za županije bošnjačke nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj, sukladno odredbama članka 33. stavak 5. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, na sjednici 21. listopada 2017. donijela je Odluku o grbu i zastavi bošnjačke nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj.

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba priopćilo je da je Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske na sjednici 25. siječnja ove godine, jednoglasno dao suglasnost na Odluku o grbu i zastavi bošnjačke nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj.

''Usvajanjem navedene odluke bošnjačka nacionalna manjina u Republici Hrvatskoj, uz službenu uporabu znamenja i simbola Republike Hrvatske, može isticati prihvaćeni grb i zastavu sukladno propisima službene uporabe i načina korištenja zastave i simbola nacionalnih manjina'', navodi se.

Kopirati
Drag cursor here to close