Službena obilježja

Ministri SNSD-a iz svojih ureda uklonili grb Hercegbosanske županije

Vijesti / Flash | 20. 05. 2015. u 15:22 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić potvrdio je da ima informaciju kako su iz pojedinih ureda županijskih ministara uklonjena službena obilježja te županije.

Dalić je u izjavi za Fenu kazao kako će se to pitanje vrlo brzo riješiti, poručivši kako novi saziv Vlade ne bi trebao u svojim počecima odmah ići u konfrontacije, već se treba baviti ozbiljnim problemima.

Doznaje se kako su tri ministra iz SNSD-a iz svojih ureda uklonili grb Hercegbosanske županije. Navodno je to učinjeno na zahtjev aktualne ministrice pravosuđa i uprave Mirjane Stojsavljević - Petraković koja obilježja smatra neustavnim. Umjesto obilježja Hercegbosanske županije ministrica pravosuđa navodno je stavila znamenje općine Livno.

U vezi cijelog slučaja oglasio je i bivši premijer Vlade Hercegbosanske županije i predsjednik Središnjeg odbora HDZ-a 1990 Nedjeljko Rimac koji je osudio samovolju pojedinih ministara.

''Koliko mi je poznato, vladajuća koalicija dogovorila je da će ići u ustavne promjene ali dok se iste ne donesu, nema nitko pravo skidati znamenje Hercegbosanske županije'', poručio je Rimac.

Prema važećećm županijski Ustavu, službeni grb HBŽ-a predstavlja povijesni hrvatski grb u obliku stiliziranog štita, podijeljen vodoravno i okomito u dvadeset pet crvenih i bijelih polja - kvadrata.

Kopirati
Drag cursor here to close