Fotelje

Zvizdić, Čavara i Radmanović na čelu Zastupničkog doma

Nakon kratke pauze, vođenje sjednice preuzeo je novoizabrani Denis Zvizdić.
Vijesti / Politika | 01. 12. 2022. u 14:28 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Denis Zvizdić (Narod i Pravda) izabran je danas za predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, a dopredsjedavajući će biti Marinko Čavara (HDZ) i Nebojša Radmanović (SNSD).

Nakon kratke pauze, vođenje sjednice preuzeo je novoizabrani Denis Zvizdić.

Prema predloženom redu današnje konstituirajuće sjednice, preostalo je još da državni zastupnici izaberu članove Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH.

Zvizdić je nakon imenovanja na tu funkciju rekao kako je pred državnim zastupnicima ozbiljan i odgovoran rad te da nema vremena za gubljenje.

''Želim da novi saziv Zastupničkog doma, u skladu s ustavnim nadležnostima, da veliki doprinos u cilju stabilizacije političkih prilika u BiH'', naveo je Zvizdić.

Istaknuo je da je vrijeme za novi zamah na euroatlantskom putu, ubrzan socioekonomski razvoj te jačanje vladavine prava. Smatra da je prioritetno potrebno započeti rad na usvajanju reformskih zakona koji će voditi BiH naprijed i koji će biti usklađeni s pravnom stečevinom Europske unije.

Izrazio je očekivanje da će zastupnici tijekom četverogodišnjeg mandata aktivno ispuniti sve obveze koje su pred BiH, a navedene su kao prioriteti u Mišljenju Europske komisije o članstvu BiH u Europskoj uniji.

Naglasio je, obraćajući će zastupnicima, da bez jake i stabilne zakonodavne vlasti, ni izvršna vlast ne može dobiti potreban zamah i podršku.

''Zato se nadam da će ovo biti mnogo uspješniji i kvalitetniji mandat u odnosu na prethodni. Nadam se da ćemo zajednički raditi konstruktivno i u najboljem interesu građana BiH koji su nas izabrali u ovaj časni dom'', zaključio je Zvizdić.

Kopirati
Drag cursor here to close