Vršitelj dužnosti gradonačelnika

Zijad Lugavić prvi je čovjek Tuzle

"Bit ću svima na raspolaganju u narednom periodu", kazao je Lugavić.
Vijesti / Politika | 02. 12. 2022. u 12:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pomoćnik gradonačelnika za Službu za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu Zijad Lugavić izabran je u petak za vršitelja dužnosti gradonačelnika grada Tuzle nakon što je dosadašnji gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović odlučio prihvatiti mandat u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Mandat vršitelja dužnosti gradonačelnika grada Tuzle u ovom slučaju Zijada Lugavića može trajati najduže tri mjeseca nakon čega će biti raspisani izvanredni izbori od strane SIP-a BiH za mandat budućeg gradonačelnika Tuzle na period do idućih lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, piše "Avaz". 

"Svjestan odgovornosti" 

"Velika čast i privilegija je dobiti povjerenje za poziciju vršitelja dužnosti gradonačelnika grada Tuzle. Dajem obećanje da ću uime svih građana i građanki Tuzle obnašati ovu funkciju zajedno s timom suradnika i suradnica na jedan temeljit način, savjesno, odgovorno, efikasno i pošteno. Bit ću svima na raspolaganju u narednom periodu", kazao je Lugavić i dodao:

"Iako je vrijeme obavljanja funkcije gradonačelnika grada Tuzle ograničenog trajanja u ovom slučaju veoma sam svjestan odgovornosti posebice ako uzmemo u obzir da sam ovu poziciju naslijedio od gradonačelnika Jasmina Imamovića koji je u proteklih 22 godina svoj posao obavljao savjesno, pošteno i bio je predan dužnostima gradonačelnika Tuzle. Imamović je preporodio naš grad i cijeli svoj radni vijek je posvetio razvoju Tuzle. Pred nama je da sačuvamo sve do sada izgrađeno, ali radit ćemo i na implementaciji novih projekata i vrijednosti", naglasio je Lugavić.

Godine iskustva 

Zijad Lugavić, doktor društvenih znanosti iz područja ekonomije od 2021. godine do sada je obavljao dužnost pomoćnika gradonačelnika za Službu za ekonomski razvoj poduzetništvo i poljoprivredu. Lugavić je obavljao dužnosti i pomoćnika gradonačelnika za Službu za inspekcijske poslove i za Službu za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti.

Njegovu profesionalnu karijeru, koja obuhvata rad u brojnim značajnim oblastima života i rada, kao što su ekonomski razvoj i poduzetništvo, kultura, sport, pitanja mladih, suradnja s nevladinim sektorom, pitanja nacionalnih manjina, inspekcijski poslovi te radu realnom sektoru, krasi i bogata univerzitetska karijera.

Zijad Lugavić obavljao je dužnost vanjskog suradnika na Ekonomskom fakultetu u Tuzli, te profesora Visoke škole "FINra" u Tuzli. Zvanje docenta iz oblasti menadžmenta, stekao je početkom ove godine. Tijekom svoje profesionalne karijere, bio je član, a i zapovjednik Gradskog stožera civilne zaštite, kao i predsjednik Gradske komisije Tuzla za popis stanovništva, kućanstava i stanova u BiH 2013. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close