Usvajanja

Zasjedalo povjerenstvo za obranu i sigurnost

Zajedničko povjerenstvo usvojilo je i Izvještaj o radu Odbora za žalbe građana Parlamentarne skupštine BiH za 2023. godinu.
Vijesti / Politika | 26. 02. 2024. u 14:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 8. sjednici Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH usvojen je Izvještaj o radu parlamentarnog vojnog povjerenika BiH za 2023. godinu.

Zajedničko povjerenstvo usvojilo je i Izvještaj o radu Odbora za žalbe građana Parlamentarne skupštine BiH za 2023. godinu.

Usvojen je i Izvještaj o radu Neovisnog odbora kao nezavisnog tijela policijske strukture Bosne i Hercegovine za 2023. godinu. Uz ovaj Izvještaj, Zajedničko povjerenstvo usvojilo je zaključak kojim je od Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine sa svim pripadajućim agencijama, Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine i Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH u dijelu nadležnosti Zajedničkog povjerenstva zatražilo da dostave pregled nacionalne strukture zaposlenih po radnim mjestima i organizacijskim jedinicama.

Zajedničko povjerenstvo usvojilo je i Plan rada Neovisnog odbora kao neovisnog tijela policijske strukture BiH za 2024. godinu.

Članovi Zajedničkog povjerenstva usvojili su Izvještaj o izdanim i realiziranim ispravama i odbijenim zahtjevima za izdavanje isprava za vanjskotrgovinski promet oružja, vojne opreme i robe posebne namjene za 2020. godinu, čiji je podnositelj Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Zajedničko povjerenstvo prihvatilo je sljedeće informacije:

  • Informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH za prvih devet mjeseci 2023. godine, koju je sačinilo Ministarstvo sigurnosti BiH,
  • Informaciju Ministarstva obrane BiH o produženju ugovora profesionalnim vojnim licima za 2023. godinu.
Kopirati
Drag cursor here to close