Kritika

Vučić: Što su čekali Komšić i Džaferović 45 dana?

''Pa što su čekali 45 dana da izađu i iznesu o čemu su razgovarali sa Pahorom.''
Vijesti / Politika | 15. 04. 2021. u 17:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirao je danas navode o postojanju slovenskog "non papera" kojim se predviđa i podjela BiH.

Uputio je kritiku članovima Predsjedništva BiH Željku Komšiću i Šefiku Džaferoviću što su čekali 45 dana da kažu da su o ovoj temi razgovarali sa predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom.

''Pa što su čekali 45 dana da izađu i iznesu o čemu su razgovarali sa Pahorom. Mi poštujemo integritet i institucionalni suvrenitet BiH i institucionalni integritet entiteta. Nas interesira ekonomski razvoj'' - rekao je Vučić, piše Avaz.

Rekao je da će uvijek saslušati Dodika, bez obzira na to hoće li se složiti s njim. U pogledu "non papera" bio je rezerviran.

''Ja nisam vidio nikakvu inicijativu i nisam spreman da nešto kritikujem ili hvalim. Ja pojma nemam o čemu se tu radi. Ne znamo da li nešto postoji ili ne postoji. Ali, ako Dodik misli drugačije, što ja treba da kažem Dodiku, da ne želim da ga slušam? Svaki put ću ga saslušati. Ja na sve gledam sa velikim oprezom i strahom jer znam kolika je cijena mira. Ne mora da znači da smo u svemu suglasni, ali smo u najboljim odnosima. Moja je obaveza je da saslušam Dodika'' - kazao je Vučić, prenosi Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close