Zloupotrebljava institucije

HNS upozorava strance na Komšićev non-paper: Pošiljatelj je nervozan

''Ukazujemo međunarodnim partnerima na non-paper kao još jedan dokaz konstantnog zloupotrebljavanja državnih institucija'', naveli su iz HNS-a
Vijesti / Politika | 05. 04. 2021. u 12:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HNS BiH najsnažnije osuđuje non-paper o BiH kojeg je, kako navode u priopćenju, drugi bošnjački član predsjedništva, Željko Komšić, krajem ožujka uputio u Bruxelles i New York.

''Ukazujemo međunarodnim partnerima na non-paper kao još jedan dokaz konstantnog zloupotrebljavanja državnih institucija koje sada predstavlja već ustaljeno političko ponašanje određenih političkih aktera'', navodi se u priopćenju HNS-a koje izražava žaljenje za činjenicom da je non-paper iznio neukusne optužbe o međunarodnim partnerima, u prvom redu EU-u i SAD-u i njihovim predstavnicima u BiH.

''Optužbe o pristranosti, neodlučnosti, političkom podilaženju i nemaru diplomatsko su sramoćenje BiH na europskoj i svjetskoj razini, ali i pokazatelj nervoze pošiljatelja, koji je u međunarodnim krugovima poznat kao još jedan Sejdo Bajramović ili uzurpator prava hrvatskog naroda u BiH, i to u situaciji kada se intenzivno radi na donošenju izmjena Izbornog zakona BiH koje neće pogodovati, prije svega, uzurpatorima hrvatskih mjesta niti će bilo kojeg žitelja BiH ostaviti u diskriminacijskom položaju'', navodi se u priopćenju HNS-a.

Pored kleveta, navode, non-paper je plasirao apsolutne neistine te osobne političke stavove o stanju u Bosni i Hercegovini.

''Pokušaj da predstavi razarajuću politiku kao progresivan građanski čimbenik promašen je, apsurdan i neutemeljen. Ista ta politika destabilizirajući je faktor BiH i političkog dijaloga, s čime su dužnosnici diljem EU i svijeta sada ponovno upoznati'', navode iz HNS-a.

HNS BiH osuđuje deplasirane klevete na međunarodne partnere i dužnosnike te odbacuje grube neistine o stanju i ulogama unutar BiH.

U priopćenju su pozvali na žuran i konstruktivan politički dijalog u cilju što skorijeg postizanja potrebnih iskoraka Bosne i Hercegovine prema euroatlantskoj budućnosti zasnovanoj na uzajamnom poštovanju, uvažavanju i ravnopravnosti.

Podsjetimo Komšić je prije tri danauputio pismo  kojem se osvrnuo na procese u BiH.

U pismu se, između ostalog, osvrnuo na pritisak Rusije na Bosnu i Hercegovinu, miješanje susjednih zemalja, Hrvatske i Srbije na Bosnu i Hercegovinu kroz političke stranke HDZ i SNSD, o očekivanjima i poteškoćama u dosadašnjim procesima.

Kopirati
Drag cursor here to close