''Podržavamo integritet Ukrajine''

Vučić: Ne uvodimo sankcije onima koji ih nisu uveli nama 90-ih

''Kako da uvedemo Rusiji sankcije preko noći samo kako bi se nekome dodvorili, kako da uvedemo sankcije onima koji ih nama nisu uveli to ne bi bilo fer, a moramo biti fer i prema Ukrajini koja nam nikada nije učinila nešto loše''
Vijesti / Politika | 25. 02. 2022. u 18:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konačno je stigla reakcija Srbije na rusku agresiju u Ukrajini.Predsjednik Srbije obratio se javnosti u petak u večernjim satima. 

''Republika Srbije najiskrenije žali zbog svega što se događa na istoku Europe. I ukrajinski i ruski narod su prijateljski. Jedan od osnovnih principa vanjske politike Srbije je dosljedno poštovanje nepovredivosti suverenih država, za što se Srbija zalaže. Srbija pruža punu podršku teritorijalnom integritetu Ukrajine'' - rekao je Vučić, prenosi 24sata.hr.

Dodao je i kako u interesu Srbije nije uvođenje sankcija bilo kome.

''Srbija će se prilikom odluke o donošenje restriktivnih mjera i sankcija prema bilo kojoj državi, pa i Rusiji, voditi isključivo svojim interesima'' - kaže Vučić.

''Srbija poštuje norme međunarodnog javnog prava, želimo zaštititi svoje principe i razumijemo svoje potrebe i bez obzira na to što bi netko htio, mi imamo svoje nacionalne vitalne interese i poštujemo dugo stvarana prijateljstva. Mi ne zaboravljamo ni 1999., ni 2015. Mislimo da je ovo ponašanje odgovorno, nismo žurili već smo na najozbiljniji i mogući način odgovorili na ova teška vremena. Znamo da se neće svima dopasti ono što smo rekli. Za nas je mir prijeko potreban'' - kaže Vučić.

''Pozivam građane Srbije da se držimo zajedno i da imaju jednu jedinu stranu, a to je Srbija'' - kaže Vučić.

''Kako da uvedemo Rusiji sankcije preko noći samo kako bi se nekome dodvorili, kako da uvedemo sankcije onima koji ih nama nisu uveli to ne bi bilo fer, a moramo biti fer i prema Ukrajini koja nam nikada nije učinila nešto loše, zato se nalazimo u tako teškoj situaciji'' - kazao je Vučić i dodao da će zato biti pritisak nad malom Srbijom nad kojom se netko može iživljavati.

Kopirati
Drag cursor here to close