Vernidub

Trener Šerifa želi kući u Ukrajinu: "Imam ženu, dvoje djece, unučad"

"Rođen sam u Ukrajini, živim u Ukrajini i želim ostaviti nekoliko riječi podrške ljudima u Ukrajini, koji su u četvrtak doživjeli napad Rusije. Ponosan sam na ljude koji brane zemlju."
Sport / Nogomet | 25. 02. 2022. u 16:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Šerifa završili su svoju ovosezonsku bajku ispadanjem u play-offu osmine finala Europske lige.

Eliminirala ih je Braga boljim izvođenjem jedanaesteraca, nakon što je prvak Moldavije u prvoj utakmici na svom terenu slavio s 2:0, a Portugalci u revanšu anulirali njihovu prednost.

Sjajna sezona

Bez obzira na sve, Šerif može biti itekako ponosan na sve što su napravili ove sezone.

Naročito to vrijedi za povijesni prvi plasman u Ligu prvaka (u play-offu su eliminirali zagrebački Dinamo) gdje su u skupini ostvarili dvije senzacionalne pobjede, od kojih je posebno odjeknula ona u Madridu protiv Reala, osvojili su treće mjesto i prezimili u Europi.

Trener Šerifa strepi za rodbinu u Ukrajini

Ipak, unatoč sjajnim postignućima, njihovom treneru nije do slavlja. Jurij Vernidub ukrajinski je stručnjak koji ovih dana sa strepnjom promatra što se događa u njegovoj domovini.

Poslije utakmice u Portugalu imao je emotivni istup:

"Rođen sam u Ukrajini, živim u Ukrajini i želim ostaviti nekoliko riječi podrške ljudima u Ukrajini, koji su u četvrtak doživjeli napad Rusije. Ponosan sam na ljude koji brane zemlju."

Novinari su ga pitali ima li rodbine u Ukrajini.

"Imam ženu, dvoje djece, dvoje unučadi, braću i sestre, želim im zdravlje i da ih ovaj rat ne dotakne. Kad stignem u Moldaviju, tražit ću da odem svojoj obitelji, ako im treba moja pomoć. uvijek će biti tu. Teško je govoriti u ovoj situaciji, ali hvala Bogu da su svi živi", poručio je trener Šerifa, prenosi Gol.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close