Neustavni dan

Vučić čestitao Dan RS-a: ''Nek živi Republika Srpska! Neka živi Srbija!''

Vučić je istaknuo da ''Republika Srpska treba da ostane pokretač prosperiteta i temelj stabilnosti, uprkos svim izazovima.''
Vijesti / Politika | 09. 01. 2023. u 17:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je predsjedniku bh. entiteta Republika Srpska Miloradu Dodiku 9. siječanj, koji se obilježava kao Dan Republike Srpske, a koji je Ustavni sud u dva navrata proglasio neustavnim, prenosi N1.

Kako je priopćeno iz njegovog ureda, on je Dodiku čestitao uz najbolje želje za napredak, mir i blagostanje svih građana.

''Srbija će biti vaše najsnažnije uporište''

''Dok istovremeno obilježavamo i dan Svetog Stefana, podsjećamo se da se moć jednog naroda mjeri snagom njegovog jedinstva i nepokolebljivosti u očuvanju duhovnosti, jezika, pisma, identiteta, povijesnog i kulturnog naslijeđa, a njegova veličina – njegovanjem najviših moralnih i ljudskih vrijednosti i ideala, kao i spremnosti da svoje dobro podijeli s drugima'', naveo je Vučić.

On je istaknuo da ''upravo takva Republika Srpska treba da ostane pokretač prosperiteta i temelj stabilnosti, uprkos svim izazovima.''

''Za mir i blagostanje nastavljamo zajedno da se borimo radom, znanjem, kreativnošću i dobrom voljom prema svima koji su spremni da iskreno prihvate pruženu ruku saradnje, kako bi cijela regija krenula putem napretka, na dobrobit svih građana koji žive na ovim prostorima'', rekao je Vučić.

On je naglasio da će ''Srbija, kao i do sada, dosljedno podržavati sprovođenje odredbi Daytonskog sporazuma, poštujući integritet Bosne i Hercegovine, kao i integritet RS u njenim ustavnim okvirima''.

''U takvim nastojanjima, kao i uvijek do sada, Srbija će biti vaše najsnažnije uporište i oslonac, jer su veze koje nas spajaju, kao braću koja su kroz povijest dijelila i dobro i zlo, neraskidive i vječne'', rekao je predsjednik Srbije.

''Nek živi Republika Srpska! Neka živi Srbija!'', naglasio je u čestitki Miloradu Dodiku predsjednik Srbije Aleksanda Vučić.

Čestitka Ane Brnabić

Premijerka Srbije Ana Brnabić uputila je čestitku predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću.

''Povodom Dana Republike Srpske, u ime Vlade Republike Srbije i u svoje ime, Vama i građanima upućujem srdačne čestitke, uz najbolje želje za napredak i blagostanje Republike Srpske i srpskog naroda'', napisala je Brnabić.

Kako je priopćeno iz Vlade, Brnabić je izrazila uvjerenje da će u sljedećem razdoblju ''neraskidivo prijateljstvo i obostrano razumevanje biti očuvano, na dobrobit srpskog naroda, ali i stabilnosti i prosperiteta na Balkanu''.

Kopirati
Drag cursor here to close