Dan RS

Zastava od 527 metara za kraj

Predsjednik Srpske Milorad Dodik čestitao je svima prisutnima Dan Republike Srpske, istakavši da je Srpska Republika mira, da nije prijetnja nikome.
Vijesti / Politika | 09. 01. 2023. u 15:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Defile ulicama Istočnog Sarajeva je završen, a u čast Republike Srpske razvijena je zastava Republike Srpske duga 527 metara, objavila je Srna.

Nakon obraćanja predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika intoniranja himni Republike Srpske i Srbije "Moja Republika" i "Bože pravde" i otpjevane pjesme "Pukni zoro" pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske svečano je završen defile organiziran povodom Dana Republike Srpske.

Srna tvrdi da je na proslavi bio ''ogroman broj građana koji su u Istočno Sarajevo došli iz svih krajeva Srpske i okruženja''.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik čestitao je svima prisutnima Dan Republike Srpske, istakavši da je Srpska Republika mira, da nije prijetnja nikome.

"Ovaj prostor pripada Srbima koji su se 9. januara 1992. godine organizirali i formirali Republiku Srpsku", rekao je Dodik i dodao da je i on u tome učestvovao na šta je ponosan.

Istaknuo je kako je ovo bila manifestacija okupljenosti, mladosti, te pozvao na okupljanje oko Republike Srpske.

Uz defile raznih civilnih, sportskih udruženja te policijskih postrojbi, posebnu pažnju privukao je defile dva laka taktička vozila "vihor", koja se danas premijerno predstavljaju, te defile terenskih vozila "despot".

Upriličen je i prelet helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske te prezentacija motornih vozila MUP-a RS.

Srna / Dodik u Istočnom Sarajevu

Defile su pratili i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, te ministri u vladama Republike Srpske i Srbije.

Proslavu Dana RS, kao i odlikovanje Vladimira Putina, osudili su mnogi domaći dužnosnici, a osude su stigle i iz Europske unije, američkog veleposlanstva te OHR-a.

Kopirati
Drag cursor here to close