Dramatične prognoze

VIDEO | Drašković: Na nekoliko smo dana od rata u regiji, plašim se za miljune života

Mislim da se stratezi u Kremlju raduju kao daru s neba otvaranju balkanskog bojišta.I dobro znaju koliko smo talentirani za nesreću, rekao je Vuk Drašković.
Vijesti / Politika | 22. 12. 2022. u 08:09 R. I. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vuk Drašković, političar i pisac, nekadašnji šef diplomacije Srbije i Crne Gore, osnivač i lider Srpskog pokreta obnove, kazao je u Pressingu N1 Televizije kako smo "veoma blizu, možda su u pitanju dani, da varnica rata kresne na Kosovu", te da samo SAD i NATO mogu spriječiti da ne dođe do crnog scenarija. 

"Plašim se za milijune života" 

Drašković je, odgovarajući na pitanje boji li se za vlastiti život, rekao da se "počinje plašiti za milijune života". 

"Čini mi se da je ovo 1938. i da je ona na izmaku i da ulazimo u 1939. kada je počeo Drugi svjetski rat. Bojim se da bi 2023. mogao početi treći svjetski rat. Epicentar rata može lako dovesti do sudara NATO-a i Putinovih trupa. U Kremlju ne odstupaju od svoje sulude strategije nestanka ukrajinske nacije. Očekujem da će u idućoj godini biti vrh njihove ofenzive s ciljem da ostvare svoj naum", rekao je Drašković. 

Hoće li NATO pomoći ukrajinskom narodu 

NATO će se vjerojatno naći pred čovječanskom dilemom, tvrdi,  da li da šutke promatra armagedon nad jednom državom ili će Ukrajini pomoći na svaki način.

"Hoće li to prilikom doći da upotreba nuklearnog oružja – to je taj veliki strah. Nije sporno da bi konvencionalnom upotrebom oružja Rusija za dva dana bila poražena. Odavno je rečeno da se historija ponavlja, ponekad kao farsa, a nekad kao tragedija", dodaje Drašković. 

Farsa je u tome,ističe što se ta neviđena tragedija s ruske strane pojašnjava da slamaju nacizam u Ukrajini, a skrivaj istinu da Ukrajinu slamaju i ubijaju po nacističkom modelu.

"Rečenica da su Ukrajina i Ukrajinci greška je replika Hitlerove rečenice", dodaje. 

Komentirajući tvrdnje da Putinu treba rat negdje drugo da bi odvukao pažnju s Ukrajine, te je li to drugdje potencijalno prostor bivše Jugoslavije, Drašković je potvrdio. 

"Talentirani smo za nesreću"

"Na Kosovu prije svega, ali ne samo tamo. Mislim da se stratezi u Kremlju raduju kao daru s neba otvaranju balkanskog bojišta. Dobro oni znaju kako je ubijena Jugoslavija i koliko su krvavi prsti KGB-a bili umiješani u naše međusobno satiranje. I dobro znaju koliko smo talentirani za nesreću", rekao je. 

Veoma smo blizu, dodaje,  možda su u pitanju dani, da ta varnica kresne na Kosovu.

"Sve je tamo blokirano. Europa i SAD postavili su zahtjev za hitno uklanjanje barikada i dali su rok. Prošlo je 11 dana, barikade ne samo da ne uklanjaju nego imamo izjavu Vučića da će se ukloniti kada bude Zajednica srpskih općina", rekao je Drašković. 

Ostatak emisije pogledajte u videu ispod: 

Kopirati
Drag cursor here to close