Građani opet na ulicama

Veliki prosvjedi u Podgorici: ''Crnom Gorom se neće upravljati iz drugih država''

Organizatori su ranije poručili da traže povlačenje izmjena Zakona o predsjedniku, dogovor oko izbora sudaca Ustavnog suda i održavanje izvanrednih parlamentarnih izbora.
Vijesti / Svijet | 17. 11. 2022. u 22:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na platou ispred zgrade Skupštine Crne Gore u četvrtak su održani prosvjedi zbog, kako je ranije rečeno iz Organizacijskog odbora pokreta "Ima nas", krize u kojoj se nalazi crnogorsko društvo.

Prosvjed je počeo intoniranjem crnogorske himne. Organizatori su ranije poručili da traže povlačenje izmjena Zakona o predsjedniku, dogovor oko izbora sudaca Ustavnog suda i održavanje izvanrednih parlamentarnih izbora.

Izvršni direktor NVO Forum "Luča" Nebojša Mrvaljević poručio je da okupljeni ekstremno vole jedino domovinu – Crnu Goru, javljaju crnogorski mediji.

"Jer ekstremno postojano stojimo na braniku njenog prava, slobode i časti, crnogorske povijesti i njenih temeljnih vrijednosti i ustavnog uređenja, jer smo ekstremno jaka obrana jedinstva njenih naroda, vjera i građana i europskih vrijednosti koje baštine, jer ekstremno dobro odolijevamo i odolijevat ćemo svakom pokušaju provokacije i radikalizacije", poručio je Mrvaljević, prenosi RTCG.

Prosvjedu su nazočili dužnosnici DPS-a Jevto Eraković, Aleksandar Bogdanović, Ivan Vukoivć, Danijel Živković, Andrija Nikolić, lider Liberalne partije Andrija Popović...

Dužnosnik Socijaldemokratske partije (SDP) Mirko Stanić kazao je da na provjedu brani ono najvrijednije što je naslijedio, a to su "crnogorska kapa i medalja za hrabrost prađeda".

"Znaju i oni i mi što mi branimo i zato bježe od izbora. Znaju da nas ima više koji smo za europsku i građansku, nego za Vučićevu i Putinovu Crnu Goru. Znaju i da neće biti nimalo relaksirani, kad jednom i na njihova vrata pokuca ruka pravde", naveo je Stanić.

Poručio je i da na prosvjedu neće biti nijednog problema.

"Mi ćemo vama o ljubavi prema Crnoj Gori, a vi nama kako ste cijepali i pod noge bacilli Ustav, lomili skupštinski inventar, čupali kablove. I pekli prase pred Skupštinom", zaključio je Stanić.

Student Ilija Vujačić poručio je da su se večeras ponovo okupili na vratima zakona, pred crnogorskom Skupštinom, jer kako kaže, "tako mora".

"Na ovim prosvjedima jasno stavljamo do znanja da ne želimo vraćanje u aveti prošlosti u koje nas guraju oni koji nikako da odu sa funkcija na kojima su, da shvate da se Crnom Gore ne može upravljati iz drugih država, već da epicentar odlučivanja bude u Crnoj Gori, da ne želimo da smo pod ničijim šinjelom, da želimo da gradimo i državu i društvo po mjeri građana i suvremenih europskih tekovima", poručuju organizatori protesta.

Kopirati
Drag cursor here to close