"Političke igre na račun ljudskih života"

Veleposlanstvo Velike Britanije o odluci NSRS: Nije mudar potez

"Izabrani predstavnici Republike Srpske su odabrali da onemoguće građane u Srpskoj da imaju svoj glas u Ustavnom sudu BiH", poručili su iz Veleposlanstva.
Vijesti / Politika | 28. 06. 2023. u 15:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanstvo Velike Britanije u Bosni i Hercegovini oglasilo se povodom odluke Narodne skupštine RS da usvoji zakon kojim se odluke Ustavne suda BiH neće primijenjivati na području Republike Srpske.

"Na jučerašnjoj sjednici NSRS podržana je nezakonita i nepromišljena odluka koja nema pravno uporište u BiH. Daytonski mirovni sporazum i Ustav BiH jasno uspostavljaju primat Ustava i Ustavnog suda BiH. Vladajuća koalicija u Republici Srpskoj ne može jednostrano iznova napisati fundamentalne osnove zemlje", poručili su iz Veleposlanstva, pa dodali:

"Niti jedan entitet nema pravo niti mogućnost da preispituje vrhovnu vlast i integritet Ustavnog suda BiH. Za funkcionalnu BiH potrebni su angažman i doprinos svih grupa širom zemlje. To je u srži Daytonskog mirovnog sporazuma. Izabrani predstavnici Republike Srpske su odabrali da onemoguće građane u Srpskoj da imaju svoj glas u Ustavnom sudu BiH.

To nije mudar potez i može biti od koristi samo onima koji igraju političke igre na račun ljudskih života", navode iz Veleposlanstva Velike Britanije u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close