Nema više

Uništene ploče korištene za tiskanje glasačkih listića

Uništavanje tiskarskih ploča i škart papira izvršeno je nakon što je završen posao tiskanja glasačkih listića za Opće izbore u Bosni i Hercegovini, koji će biti održani 7. listopada.
Vijesti / Politika | 26. 09. 2018. u 13:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama grafičko-izdavačkog poduzeća “Atlantik BB” u Banjoj Luci danas su uništene tiskarske ploče koje su korištene za tiskanje listića, kao i maklature (škart) papira korištenog za tiskanje glasačkih listića. 

Uništavanje tiskarskih ploča i škart papira izvršeno je nakon što je završen posao tiskanja glasačkih listića za Opće izbore u Bosni i Hercegovini, koji će biti održani 7. listopada. 

Osim predstavnika Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP), tom događaju su prisustvovali i akreditirani promatrači njihovog rada. 

Tiskanje glasačkih listića za više od 3,3 milijuna  birača koji imaju pravo glasa na Općim izborima u BiH 7. listopada počelo je još u kolovozu. 

Iz Središnjeg izbornog povjerenstva BiH tada je priopćeno da će se tiskat oko 14 milijuna glasačkih listića (četiri glasačka listića po biraču za četiri razine vlasti po entitetu). 

Posao tiskanja u vrijednosti od 1.160.500,77 KM je dobila grupa ponuđača predvođena kompanijom „Atlantik BB“ d.o.o. Banja Luka (NIGD „Dnevne nezavisne novine”, "Grafomark",  "Atlantik" i Javno preduzeće „Službeni glasnik Republike Srpske“), kao jedini ponuđač. 

''Proces tiskanja i pakiranja glasačkih listića je najzaštićeniji segment izbornog procesa i odvija se pod kontrolom Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i video nadzorom, a sam glasački listić osim vodenog žiga sadrži i druge sisteme zaštite koji garantuju potpunu zaštitu procesa'',  priopćeno  je ranije iz Središnjeg izborog povjerenstva BiH.


Kopirati
Drag cursor here to close